جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ 22 November 2024
سه‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۴
کد خبر: ۴۳۰۲۰
فراز گزارش می‌دهد:

سایت‌های شرط‌بندی به اندازه یک کشور بودجه در اختیار دارند

سایت‌های شرط‌بندی به اندازه یک کشور بودجه در اختیار دارند
ناصر زرافشان:‌ پول کثیف از طریق همین سایت‌ها در اقتصاد ایران چرخش بسیار بالایی دارد و در برخی مواقع این مبالغ هم می‌تواند بیشتر از بودجه یک کشور باشد از این رو با مافیای قدرتمندی روبه‌رو هستیم.

یکی از رقابت‌های هفته بیست‌وهفتم لیگ دسته اول فوتبال ایران که بین ۲ تیم انتهای جدولی «گل ریحان البرز» و «رایکای بابل» برگزار شد باعث شد بار دیگر موضوع شرط‌بندی و تبانی در فوتبال ایران به رسانه‌ها کشید شود و واکن‍ش‌های بسیاری در این خصوص به‌همراه داشت. در این مسابقه که تا دقیقه ۸۹بازی با نتیجه ۲ بر یک به‌سود گل ریحان در جریان بود و این تیم تا پیروزی و بهبود وضعیت امتیازی خود در جدول فاصله ‌زیادی نداشت ولی در ثانیه‌های پایانی ۲گل عجیب خوردند و جای بازنده و برنده تغییر کرد.

ویدیوی این بازی در روزهای گذشته در فضای مجازی بارها به اشتراک گذاشته شده است و واکنش‌های منفی بسیاری را به‌همراه داشته است. ایستادن برخی بازیکنان «گل ریحان» روی گل سوم و پاس گل عجیبی که یکی از بازیکنان این تیم به حریف می‌دهد باعث شده تا به این بازی برچسب تبانی و شرط بندی زده شود موضوعی که بارها در رسانه‌های ورزشی به آن پرداخته شده است ولی هنوز اقدام خاصی از سوی مسوولان متولی این ورزش نشده‌ایم مانند بازی «تراکتورسازی تبریز» و «سپیدرود رشت» که با نتیجه 3 بر 2 به نفع رشتی‌ها به پایان رسید که آن بازی هم با ابهامات بسیاری روبه‌رو بود حتی «محسن فروزان» دروازبان تبریزی‌ها در این زمینه مورد بازجویی قرار گرفت.

در پایان این بازی رایکا و گل ریحان، «محمود شافعی، سرمربی تیم گل ریحان» صراحتا گفت که برخی بازیکنان تیمش پولی هستند و با سفارش به عضویت این تیم در زمان مربیان قبلی در آمده‌اند او همچنین در گفت‌گویی که با «ورزش سه» داشت ادامه داد: «ما در دقایق پایانی 2 گل خوردیم که روی اشتباهات فردی بود و منجر به باخت‌مان شد. شک ندارم در تیم من مسایل غیرفوتبالی، فساد مالی و... وجود دارد که از دایره فوتبال خارج است. ولی این مسایل از ابتدا وجود داشته، شما ببینید که از ابتدای فصل نام 49 بازیکن برای تیم من در سازمان لیگ رد شده اما اکنون من 12 بازیکن بیشتر در اختیار ندارم! همین نشان می‌دهد که چقدر بازیکن پولی در گل ریحان ثبت قرارداد کرده‌اند.»

فسادی که توسط سایت‌های شرط‌بندی و دلال‌ها در فوتبال ریشه دوانده است تنها به ایران باز نمی‌گردد و بارها دیده‌ایم که این موضوع در سایر کشورها هم مورد اعتراض اهالی ورزش قرار گرفته است. یکی از حقوقدان‌های ایرانی معتقد است شرطبندی در فوتبال و تبانی در این ورزش به‌دلیل اینکه در قانون پیش‌بینی نشده است را نمی‌توان از نظر حقوقی پیگیری کرد ولی در همین زمینه برای باندهای شرط‌بندی که به‌صورت مجازی و فیزیکی قصد سوءاستفاده مالی از شهروندان دارند، می‎‌توان اعلام جرم کرد.

ناصر زرافشان، حقوقدان و تحلیلگر مسایل حقوقی در خصوص اینکه چه ارگان یا سازمانی موظف است که به فساد در فوتبال رسیدگی کند، به خبرنگار فراز می‌گوید: «باتوجه به اینکه در قانون برای برخورد با شرطبندی و تبانی در فوتبال مجازاتی در نظر نگرفته‌اند عملا نمی‌توان با آنها برخورد قضایی کرد مگر اینکه فدراسیون فوتبال به‌عنوان متولی برگزاری این مسابقات قوانینی را در نظر بگیرد که باتوجه به پیشینه این موضوع در فوتبال ایران تاکنون برخورد قاطعی در این زمینه ندیده‌ایم.»

او در پاسخ به این سوال که شرایط برخورد با سایت‌ها و سامانه‌های شرط‌بندی در فوتبال چگونه است ادامه می‌دهد: «در خصوص مبارزه با قمار و شرط‌بندی قانون به اندازه سخت‌گیری دارد و در طول سال‌ها اخیر برخورد با سامانه‌های شرط‌بندی و قمار انجام می‌شود ولی این موضوع مربوط به پیش‌بینی فوتبال است و به موضوعات داخل زمین مربوط نمی‌شود.»

این حقوق‌دان با مثل زدن تبانی‌هایی که توسط مافیای اقتصادی و سیاسی انجام می‌شود اضافه ‌می‌کند: «تبانی در فوتبال مانند تبانی در مسایل سیاسی و اقتصادی است که ما می‌توانیم به عینه ببینیم که چه موضوعاتی پشت پرده اتفاق می‌افتد و کسی توان مبارزه با انها را ندارد و مصداق قانونی برای برخورد با این موضوعاتی وجود دارد و پشت پرده چه اتفاقاتی رخ می‌دهد. وضعیت ورزش هم به همین صورت است ما می‌بینیم که با سرمایه‌گذاری افراد پشت پرده برخی از بازیکنان در رسانه‌ها و مطبوعات مطرح می‌شوند و همین بازیکنان هم می‌توانند در تغییر نتایج بازی‌ها نقش داشته باشند.»

رزافشان با اشاره به چرخش مالی بنگاه‌های شرط‌بندی که بر فوتبال ایران سایه انداخته‌اند می‌گوید: «توجه داشته باشید که پول کثیف از طریق همین سایت‌ها در اقتصاد ایران چرخش بسیار بالایی دارد و در برخی مواقع این مبالغ  هم می‌تواند بیشتر از بودجه یک کشور باشد از این رو با مافیای قدرتمندی روبه‌رو هستیم که انگیزه اصلی‌ آنها کسب درآمد (از هر راهی) و برهم زدن هیجان و نشاط ورزش است. آنها سعی می‌کنند با سلیقه خود نظم روانی جامعه را برهم بزنند و تا حدودی در این زمینه موفق هم بوده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد که برخورد با سامانه‌های شرطبندی و تبانی و در ورزش نیاز به برخورد جدی دارد.»

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

دادگاه لاهه حکم جلب صادر کرد | نتانیاهو بازداشت می‌شود؟!

چقدر از قطعی برق به خاطر استخراج بیت‌کوین است؟

جزئیات دیدار رئیس جمهور با وزیر خارجه سوریه | پزشکیان: ایران دست از حمایت از دوستان خود برنخواهد داشت

برنامه سپاه تا ۴ سال آینده رسیدن به مدار ۳۶هزار کیلومتری زمین است

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

توصیه می‌کنم کشورهای اروپایی از فرصت گفتگویی که دولت چهاردهم ایجاد کرده، استفاده کنند

گفتگوی تلفنی عراقچی با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام آژانس

اوکراین برای نخستین بار با موشک دوربرد بریتانیایی «سایه طوفان» خاک روسیه را هدف قرار داد

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس غزه را وتو کرد

شیخ نعیم قاسم: حزب‌الله بر اساس ۲ مسیر میدان و مذاکره عمل می‌کند

رهبری شخصا به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون تابعیت قهری موافق هستم

مین‌گذاری بایدن سر راه ترامپ در اوکراین

گیر رسایی به ظریف، پچ‌پچ افزایش قیمت انرژی و تجمع معلمان در بهارستان

کلینیک ترک بی‌حجابی به کجا رسید

پیشنهاد سردبیر
زندگی